Интернет-библиотека NemaloKnig.net: читай-качай!

Конъли Майкъл - книги автора

Творчество автора (Конъли Майкъл) представлено в следующих жанрах: Детективы и Триллеры, Триллер, Проза, Классическая проза

 Название
 Серия
 Жанр
Адвокатът с линкълна

Страхотна книга от страхотен писател! – Скот Търоу

Холър е „мобилен“ адвокат, чийто кабинет е задната седалка на един линкълн. Той пътува между отдалечените съдилища на Лос Анджелис, за да защитава всевъзможни клиенти. Рокери, мошеници, пияни шофьори, наркопласьори – всички са в клиентския списък на Мики Холър. За него правото рядко е свързано с понятия като виновност и невинност – то се свежда до пазарлъци и манипулации. Понякога обаче право означава и „правосъдие“.

Плейбой от Бевърли Хилс е арестуван за упражнено насилие върху жена, която е забърсал в един бар. Той избира Холър да го защитава и Мики се сдобива с първия си богат клиент от години насам. За това мечтае всеки адвокат. Уликите се трупат и Холър решава, че това трябва да е най-лесното дело в цялата му кариера.

После убиват негов близък и Холър открива, че търсенето на невинността го е изправило лице в лице със зло, чисто като пламък. За да избяга, без да изгори, той трябва да приложи всички тактики, маневри и инстинкти от арсенала си – този път, за да спаси собствения си живот.

„Адвокатът с линкълна“ е поразителна проява на писателско майсторство – най-човечният, завладяващ и смайващо изненадващ роман на писателя, когото „Пъблишърс Уикли“ нарича „съвременният Достоевски на криминалната литература“.

Серия:
 
Блондинка в бетона
Ужасът се завръща

(в. „Лос Анджелис Таймс“)

Открита е нова жертва. Престъплението носи почерка на серийния убиец, наречен Майстора на кукли, който бе ликвидиран миналата година от детектив Хари Бош. Което значи, че застреляният е бил невинен.

Полицай пред съда

(в. „Лос Анджелис Таймс“)

Вдовицата на убития ще съди детектив Бош. Според нея мъжът й е жертва на полицейска бруталност…

Случаят не е приключен

(Из доклад на отдел „Убийства“)

… особено го привличат момичетата от порнобизнеса. Но ние сме сигурни, че Майстора на кукли е мъртъв.

Кой тогава е този?

Серия:
 
Деветте дракона

„Форчън Ликърс“ е малък магазин в бандитски квартал в Лос Анджелис, магазин, който детектив Бош знае от дълги години. Убийството на Джон Ли, собственика на магазина, нанася тежък удар на Хари и той обещава на семейството му да разкрие убиеца. В хода на разследването Бош се сблъсква с хонконгска триада, смъртоносна и широкообхватна престъпна мрежа. Малко преди да приключи случая, той научава, че дъщеря му, която живее в Хонконг, е изчезнала. Възможно ли е изчезването й да е свързано с триадата? В надпревара с времето Хари Бош се озовава светкавично в Хонконг. А залогът е много висок и личен…

Серия:
 
Завръщането на поета

Поета се завръща, всявайки ужас сред ченгета и жертви. С променена външност, но с още по-кошмарна изобретателност той организира перфектни убийства, които напълно объркват лосанджелиската полиция и ФБР.

Хари Бош, вече в ролята на частен детектив, поема случай, чиито нишки се преплитат с дирите на Поета. Въпреки враждебното отношение на бившите си колеги, с упоритостта на ветеран, Хари Бош препуска от враждебната пустиня в Невада и лъскавия Лас Вегас до най-тъмните кътчета на Лос Анджелис.

* * *

Най-безпощадният и находчив убиец в историята на Лос Анджелис е отново на сцената!

* * *

Майкъл Конъли е бивш журналист и автор на серията за Хари Бош, както и на бестселърите „Блудна луна“, „Кръв“ и „Смъртта е моят занаят“.

Конъли е получил многобройни награди за журналистическите си успехи и романите си, сред които „Едгар“ за криминална литература.

Серия:
 
Падане

Детектив Хари Бош разследва невъзможно убийство в забързания нов трилър от най-добрия съвременен криминален автор.

Кариерата на Хари Бош е на път да приключи. По програмата за отложено пенсиониране му остават още три години, докато напусне управлението. Виждайки приближаващия край, Бош настървено се впуска в нови случаи — и една сутрин получава цели два едновременно.


Секващото дъха темпо, реализмът и напрежението превръщат Хари Бош в един от най-любимите герои в криминалните романи. „Падане“ отново е образец за най-доброто в жанра. Щом веднъж ви грабне, Конъли ви кара да прелиствате страниците и няма да пожелаете да спрете.

Бостън Глоуб
Серия:
 
Плашило

Майкъл Конъли, „най-добрият от най-добрите“ („Ню Йорк Таймс“), връща героя от „Смъртта в моят занаят“ в ужасяващ нов трилър.

Принуден да напусне „Лос Анджелис Таймс“ поради последните бюджетни съкращения, журналистът Джак Макавой решава да си тръгне с гръм и трясък и използва последните си дни във вестника, за да напише най-големия криминален репортаж в кариерата си.

Насочва се към Алонзо Уинслоу, шестнайсетгодишен наркодилър, който е в затвора, защото е признал извършването на жестоко убийство. Но когато навлиза в случая, Джак разбира, че така нареченото самопризнание на Уинслоу е измислено. Че момчето може всъщност да е невинно.

И Джак започва най-голямото си журналистическо разследване след случая с Поета, на когото дължи репутацията си. Преследва убиец, който действа под радара на полицията — и който знае за всеки насочен срещу него ход.

Включително за Джак.

Серия:
 
Последният койот

Хари Бош е детектив в полицейското управление в Лос Анджелис. Напоследък животът му е пълен хаос. Изоставен от приятелката си, той прекалява с пиенето. Последната капка в чашата е отстраняването му от работа, защото е нападнал шефа си. Предстои му обстоен психиатричен преглед, от който зависи дали ще го върнат в управлението. Междувременно му попада случай с трийсетгодишна давност…

(Анотация от изданието на „Атика“ от 1996 г. — Майкъл Конъли, „Последна мисия“)

Серия:
 
Примката на совата

Хари Бош е затънал до гуша в случай, приковал вниманието на знаменитостите в Лос Анджелис — известен режисьор е обвинен в убийство на актриса по време на сексуален акт.

Бош е едновременно полицаят, който извършва ареста, и основният свидетел в процес, който е вдигнал градуса на холивудските медии.

Междувременно бившият агент от ФБР и колега на Бош Тери Маккейлъб е извикан на помощ от полицейското управление в Лос Анджелис. Тери е специалист по особено тежки престъпления. Неговият случай се преплита с разследването на Бош, което поражда тежък конфликт между двамата мъже.

Серия:
 
Трафик
Нов наркотик сее трупове

… Наркоманите го наричат „черния лед“. Той е значително по-евтин от другите, но действието му е много силно. Понякога смъртоносно…

(в. „Лос Анджелис Таймс“)
Трафикът тръгва от Мексико

Предполага се, че дрогата се произвежда в чужбина. Неясно е как минава границата, но зад „черния лед“ явно стои много мощна организация, която не пести нито парите, нито кръвта…

(Из доклад на отряда за борба с уличната наркотърговия)
Разкарайте го!

Въпреки изричните разпореждания да стои настрана, детектив Бош се намеси в чуждо разследване. Разкарайте го! Пред провал е секретна операция на Агенцията за борба с наркотиците…

(Заповед до началника на отдел „Убийства“)
Серия:
 
Хари

В самото сърце на Лос Анджелис, в подножието на стръмен релсов път, е намерен трупът на известен адвокат.

Хауард Елайъс е отявлен враг на лосанджелиската полиция, водил е множество дела, обвиняващи нейни служители в прояви на расизъм и бруталност, което го прави известна личност, въпреки че тази слава му спечелва омразата на повечето полицаи в града.

Хари Бош е детективът, на когото е възложено разследването по убийството на Елайъс, макар за него

колегите му да са главните заподозрени. Той е наясно, че в града тлее напрежение на расова основа, което може да ескалира при погрешен ход от негова страна.


„Авторът издига традиционния детективски роман на ново равнище, като придава дълбочина на повествованието и насища със смисъл модерния криминален жанр.“


Бостън глоуб
Серия:
 
Черната кутия

Детектив Хари Бош издирва убиец, който двайсет години се укрива от правосъдието…

За пръв път Хари Бош се „среща“ с Анеке Йесперсен в една тъмна уличка. Тя е застреляна, буквално е екзекутирана, през една от най-ужасните нощи в историята на Лос Анджелис, нощ, в която градът е в пламъци и полицията не може да защити никого. Анеке има журналистически пропуск и Бош решава, че се е озовала сред безредиците, за да направи репортаж. След края на хаоса делото е поверено на друг и стига до задънена улица. Убийството на Йесперсен така и си остава неразкрито.

В навечерието на двадесетата годишнина от безредиците отдел „Неприключени следствия“ получава задача да продължи разследването на случаи от онова време. И в това дело, което така и не е могъл да забрави, Бош открива нещо ново: оръжието, с което е убита Анеке Йесперсен, е било използвано и в други престъпления, извършени по-късно. Като започва с посещение в затвора при убиец, който се надява да бъде освободен предсрочно, детективът прилага цялата си убедителност и умение, придобити в дългогодишната му практика, за да отвори делото наново. И преследването продължава…

Серия:
 
Черното ехо

Той излиза само нощем, както някога, в мрака на джунглата…

Хари Бош е най-популярният детектив на нашето съвремие! – Ню Йорк Таймс

Детективът от лосанжелеската полиция Хари Бош открива нещо странно в един на пръв поглед обикновен случай при смърт от свръхдоза. Жертвата е бившият другар на Хари Бош от войната във Виетнам, Били Медоус. Хари е сигурен, че всъщност става въпрос за убийство и е твърдо решен да открие извършителя. Така пътят му се пресича с ФБР, които разследват Били за банков обир. В трънливия път на измамата и корупцията Хари Бош има спътник – агентката на ФБР Елинор Уиш. Случаят вече е личен. Гонитбата ще е до смърт.

Серия:
 

Схожие по жанру новинки месяца

 •  Декстер во тьме
   Линдсей Джефф
   Детективы и Триллеры, Полицейский детектив, Триллер, Детектив

  Декстер Морган — волк в овечьей шкуре. Он красив, обаятелен и очень прагматичен. При всем при том он серийный убийца, впрочем придерживающийся золотого правила убивать только плохих людей. Но неожиданно все меняется. Декстера вызывают на место преступления в кампус Университета Майами. Что-то в двойном убийстве кажется ужасно неправильным и пугающим. Темный Пассажир, вдохновитель убийственного мастерства Декстера, тут же скрывается. Чтобы найти своего Пассажира, Декстер должен исследовать вопросы, которые никогда не осмеливался задать: кто такой Темный Пассажир и откуда он? Это не что иное, как поиски собственной темной души Декстера…

  По роману «Дремлющий демон Декстера» в 2006 году был снят знаменитый сериал «Декстер», ставший суперуспешным и продлившийся 10 сезонов. Главную роль в нем исполнил Майкл С. Холл, позднее получивший за свое исполнение премию «Золотой глобус».

 •  Потерпевшие кораблекрушение
   Стивенсон Роберт Льюис
   Проза, Классическая проза, Приключения, Морские приключения

  В романе всемирно известного английского писателя рассказывается о странствиях и приключениях мореплавателей, яростной борьбе за существование в условиях буржуазного общества.


  Содержание:

  Р. Л. Стивенсон. «Потерпевшие кораблекрушение» (роман), стр. 5-313 (перевод Т. Озерской)

  М. В. Урнов. «Романтик убежденный, вдохновенный» (очерк), стр. 314–317


 •  Безымянные
   Озёрский Игорь Дмитриевич
   Фантастика, Ужасы и Мистика, Детективы и Триллеры, Триллер

  «Безымянные» – мистический триллер, захватывающая философская головоломка.

  Восемь героев оказываются за чертой жизни. Атмосфера таинственного загробного мира заставляет задаться вопросами: что действительно для нас важно и стоит усилий? Чего мы на самом деле боимся? Чем может пожертвовать человек, чтобы спастись от неизбежного? Лишь сквозь призму смерти можно в полной мере осознать ценность жизни. Миллионы людей ищут разгадку и мечтают понять, что же «там» – за чертой. Но как они поведут себя, когда в действительности окажутся «по ту сторону»?

  «Роман "Безымянные" – интересная смесь философии, стилистики Стругацких и Пелевина. Смелая попытка автора заглянуть в вечное "нигде". Если вы устали от заезженных до смерти сюжетов – загляните в ближайший книжный за "Безымянными"». – Генри Сирил, автор триллера «Сценарий».

 •  Тайфун
   Уайт Робин
   Детективы и Триллеры, Триллер, Приключения, Морские приключения

  Соединенные Штаты Америки щедро заплатили России за утилизацию атомных подводных лодок серии «Тайфун». Но кто-то с большими звездами на погонах решил тайно перепродать одну из них Китаю. Мир оказался на грани Третьей мировой. Его судьба зависит от экипажа подводной лодки «Байкал», которому пришлось вступить в противоборство не только с субмаринами противника, преследующими его в глубинах Северного Ледовитого океана, но и с предателями в собственной стране, готовыми за тридцать сребреников отдать «ядерную дубинку» в руки завтрашнего врага...

 Жанры книг


 Новые обзоры